Dacia 1300 Break

dacia 1300 break vasiliu chiriac copyAutoturismul Dacia 1300 Break combi este o semiutilitară cu cinci locuri pentru pasageri, cu cinci uşi, având portbagajul deschis la interior, cu un volum de 910 dmc, când bancheta spate este nepliată, şi un volum de 1650 dmc, când bancheta spate este pliată. Roata de rezerva este asezata vertical in portbagaj, in dreapta, si protejata de o husa. Este destinata pentru transportul persoanelor si al marfurilor containerizate.

Fata de autoturismul de baza, autoturismul „Break” difera in principal prin:

  • dimensiunile de gabarit ale caroseriei (inteior, exterior)
  • greutate
  • suspensia fata-spate, realizata prin arcuri elicoidale intarite; amortizoare hidraulice telescopice cu dublu efect, avand tampon de soc, integrat, plasate in axa arcului; bara antiruliu dispusa in fata axei rotilor fata si alta bara in fata puntii spate;
  • frana de serviciu, cu actionare hidraulica, cu alimentare de la pompa centrala, actionand pe discuri la rotile fata si pe tambure la rotile spate. In circuitul defranare a rotilor, se mai afla un limitator de presiune, in functie de sarcina pe puntea spate, comandat prin pedala suspendata, actionand sistemul servofrana prin depresiunea de tip Mastervac a pompei centrale.

Bibliografie:

A. BREBENEL, C. MONDIRU, I. FARCASU, Autoturismul Dacia 1300, Editura Tehnica, Bucuresti, 1978

Autoturisme Dacia, CORNELIU MONDIRU, Editura Tehnica, 1990

dacia 1300break copy dacia 1300 break fisa tehnica dacia 1300 break

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm you are not a spammer. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation

Show Buttons
Hide Buttons
Translate »